دلایل متعدد برای ریزش مو وجود دارد که از جمله می توان به مسائل ارثی یا طاسی پترن ، کم خونی ها، استرس ها ، عفونتها ، سرطانهای داخلی ، مشکلات هورمونی مثل تخمدانها در زنان ، کم کاری تیروئید و کاهش ذخیره فریتین سرم ، بدنبال زایمان ، بدنبال قطع مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی و بعضی داروها مثل داروهایی که شیمی درمانی سرطان ها به کار می روند ، بعصی داروها روانپزشکی از جمله سدیم والپرات ، داروهای ضد انعقاد مثل وارفانین ، رادیوتراپی و بسیاری از عوامل دیگر مثل سبوره ، خارش و چربی و شوره سر، خشکی بیش از حد موها و استفاده غیر صحیح از سشوار و شانه و بورس ، همگی در ریزش مو نقش دارند .پس میتواند یک علامت از یک بیماری زمینه ای باشد که پزشک باید با کاوش آنرا بیابد و در صورت امکان درمان کند .
اما بیشترین و شایعترین علت ریزش مو طاس پترن یاآلوپس آندروژنیک است که هم در مردان و هم زنان دیده می شود .در مردان در سنین بعد از بلوغ شروع و در زنان کمی دیرتر اتفاق می افتد . این نوع ریزش ارث غالبی بوده و عده ای عقیده دارند که ژن ریزش در کروموزم X بوده و بنابراین فرد در صورتیکه خانواده مادری مثل دایی و پدر بزرگ مادری مبتلا باشند شانس بیشتری برای مبتلا دارند . البته ممکن است تمام افراد یک خانواده مبتلا شوند و تنها ۵۰ درصد فرزندان دچار این بیماری شوند . امروز ثابت شده که افرادی که این ژن را دارند ، دارای گیرنده هایی در فولیکولهای موی خود هستند که تستوسترون که هورمون مردانه است توسط آنزیم ۵- آلفاردوکتاز به دی هیدروتستوسترون تبدیل می شود و دارویی بنام فیناستراید که در درمان ریزش مو به طور وسیع مصرف می شود از فعالیت این آنزیم جلو گیری کرده و ریزش را متوقف میکند .
درمان این نوع ریزش مو مشکل است چون ژن مربوطه را در حال حاضر نمی توان از بین برد .بنابراین با درمان های دارویی می توان از ریزش بیشترجلو گیری کرد و تا حدی با مصرف داروهایی مثل ماینوکسیدیل رویش مجدد مو ایجاد کرد . لازم به ذکر است که نوع شامپو برحسب خشک و چرب بودن یا شوره داشتن و خارش کردن ، متفاوت است و با تشخیص پزشک باید شامپوی مناسب تجویز گردد .در مواردی که کمبود آهن و یا روی یا ویتامین D3 وجود داشته باشد ، باید آنها را هم به طور همزمان درمان کرد .
در موارد پیشرفته ریزش و بعد از سن ۲۵ سالگی در صورتیکه بیماری بانک موی خوبی در پشت سر داشته باشد ، می توان به روش نواری (fut) یا روش پانچی (fit) برای بیمارمو کاشت مو انجام داد ، چون این روش موثرتر و دائمی تر بوده و امروزه کاشت مو به روش برداشت واحد فولیکولی نتایج زیبایی خوبی دارد .از روشهای فیزیکی مثل لیزری و روش مزوتراپی که مواد موثر رشد مو را به طور موضغی در اختیار فولیکول مو قرار می دهد هم موثر می باشد.
کشیده شدن بیش از حد مو، آرایش نامناسب به عنوان مثال مدل دم اسبی و جمع کردن موها در بالای سر، فر زدن مداوم، استفاده از مواد پاک کننده قوی و دکلره کردن، همگی می توانند سبب ریزش مو گردد.
از علل دیگر ریزش مو اختلالات هورمونی، بیماریهای متابولیک و داخلی، عواملی مانند جنسیت، فصول سال، هیجانات ناراحتیهای عصبی، عوامل ارثی و نژادی می باشند.
درمان ریزش مو
داروهای مختلفی برای درمان انواع ریزش مو تجویز می شوند بعضی از آنها به منظور برطرف کردن علت زمینه ای ریزش بوده و به طور غیر مستقیم باعث طبیعی شدن ریزش می شوند بنابراین نکته مهم در درمان این بیماری قبل از تجویز دارو تشخیص دقیق علت ریزش مو بوده و با توجه به نوع و علت بیماری برنامه درمان افراد متفاوت می باشد.
ماسک کراتینه مو آلتراشاین فاقد ماینوکسدیل و فاقد پارابن و سیلیکون می باشد.
ضد ریزش، ضد پیری، درمان موخوره و جلوگیری از موخوره، پرپشت شدن مو، حجم دهنگی مو،مخصوص موهای آسیب دیده، دکلره شده و دمیج، ایجاد جلا و درخشش مو، تقویت ساقه و پر پشت شدن آن، بازسازی کوتیکول مو ( ساقه )، رطوبت رسانی به مو، براق کننده، درمان آسیب دیدگی و شکنندگی و وزی مو،،لخت کننده مو، پروتئینه و کراتینه دائمی مو، محصول کانادا